Putuj.com
Oyster Perpetual Rolex replica watches uk Deepsea's one-way rotating outer ring is finished with a black Cerachrom ceramic ring made of uk replica watches extremely hard and hard-to-corrosion ceramics that are not scratch-resistant and replica watches online will not fade even when exposed to UV light; molded numbers and scales with PVD physics Vapor deposition coating technology is a rolex replica uk plated with platinum to help divers set the dive time.
ZelenaBurza.com > Novosti i članci vezani uz poljoprivredu
Putovanja
Korisni linkovi

Udruga proizvođaća jagodičastog i bobičastog voća Gorskog kotara

Radni strojevi

Anketa
Gdje ste se upoznali sa našim stranicama?

Novosti

Pad cijena odojaka i teladi

Pad cijena odojaka i teladiNa području gotovo cijele Hrvatske ponuda odojaka je znatno veća od potražnje. Tijekom ovog razdoblja već je uvriježeno da potražnja nije velika. Razdoblje listopada i studenog vrijeme je kada se na tržištu bilježe najniže cijene odojaka tijekom godine, a tako je i sada. Proteklih mjesec dana evidentirali smo najniže cijene u posljednjih deset mjeseci. Cijene odojaka na stočnim sajmovima u tjednu do 8. listopada 2006. kretale su se između  11 - 13 kn/kg žive vage, što je u odnosu prema lani niže za 11,76 posto. Početak rasta cijena očekujemo u prosincu. Cijena simentalske teladi se kreću između 21 - 23 kune, dok su cijene junadi pale i iznose između 10 – 12 kuna.

Izvor:Glas Slavonije

Objavljena: 18.10.2006.

Med za Europu

Med za EuropuVirovitička tvrtka “Medena” planira izvoz 125 tona meda na njemačko tržište. Time ponovo kreće izvoz hrvatskog meda koji je stao zbog jeftinog meda iz Kine(srušio je cijenu sa 3.2 na 2.2 Eura), europskih pravila pakiranja(Eurobačve od 300 litara koje koštaju 25 Eura) i visokih troškova prijevoza(prijevoz šleperameda košta oko 22000 kuna). U tvrtci ističu da poticaji po kilogramu potiču izvoz, međutim naglašavaju da bi sa piticajima od 4.5 kuna po kilogramu mogli izvesti cijelu proizvodnju. Hrvatski med je kvalitetniji od meda koje Europske zemlje inače uvoze, a tome u prilog ide i činjenica da se njime poporavlja loša kvaliteta argentinskog i kineskog meda. Hrvatska godišnje proizvede oko 5000 tona meda, a potroši samo 2000 i sa 0.4 kilograma potrošnje po čovjeku je puno ispod europskog prosijeka – 3.6 kilograma.

Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 18.10.2006.

Žlahtina rekordno rodila

Žlahtina rekordno rodilaOvogodišnja berba Vrbničke Žlahtine je ispunila visoka očekivanja u pogledu kvalitete grožđa pa će Žlahtina berbe 2006. biti izuzetno cijenjena. Prošla godina je bila rekordna po urodu, ali ne i po kvaliteti. Berba se odvijala po planu i bez i jedne kapi kiše. U PZ Vrbnik koju čine 130 zadrugara sa 65 hektara vinograda očekuju da će proizvesti 500.000 butelja Vrbničke Žlahtine. U drugoj vrbničkoj PZ - Gospoja očekuju da će proizvesti dodatnih 200.000 butelja.

Izvor:Glas Slavonije

Objavljena: 18.10.2006.

50.000 novih sadnica višnje

50.000 novih sadnica višnjeUz pomoć vlade SAD-a razmirano je područje od 326.443 četvorna metra u blizini Zemunika Gornjeg u Zadarskom zaleđu. Ovaj projekt je od iznimnog značaja jer će uz povratak ljudi omogućiti i privrednu djelatnost. Maraska planira na razminiranom području posaditi 50.000 sadnica višnje maraske. U blizini tog područja već je posađeno 50.000 sadnica. Od uroda će se proizvoditi visokokvalitetan sirup od višnje koji je od Vinogradske bolnice u Zagrebu dobio certifikat da ga mogu koristiti i dijabetičari. Višnja maraska u zadarskom zaleđu raste već 600 godina otkad je prva sadnica donesena iz Kine.

Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 16.10.2006.

Marunada

MarunadaProšli vikend je u Lovranu počela tradicionalna, 33. po redu Marunada. Ove godine će se na Marunadi ispeći oko pola tone kestena – maruna. Fešta je posvećena berbi kestena. Svake godine Lovranci nude pečene kestene i razne gastronomske delicije na bazi kestena. Kesten je ove godine  jako dobre kvalitete mada ga količinski nije puno rodilo. Uz svečanost je i bogat zabavni program – prošlog su vikenda svirali Gustafi.

Izvor: Jutarnji List

Objavljena: 16.10.2006.

Dani maslina

Dani maslinaOve godine se u Puntu na otoku Krku održavaju 10. po redu Dani masline. Time ovogodišnji dobar urod maslina pomaže i produžetku turističke sezone jer se gostima među ostalim nudi i branje masline te doručak u maslinicima, a nakon toga gosti posjećuju uljaru. Dani maslina traju od 19. do 21. listopada, a već ovih dana se očekuju prve skupine gostiju iz Austrije i Njemačke. Dio priredbe je i gastronomsko natjecanje Zlatna maslina gdje će gosti moći probati mnoga jela mediteransku kuhinje.

Izvor:Jutarnji List

Objavljena: 16.10.2006.

Zadruga za XXI stoljeće

Zadruga za XXI stoljećeOsječko-baranjski župan Krešimir Bubalo je predstavio brošuru “Zadruga za XXI stoljeće”. Brošura je tiskana u 1000 komada, a objašnjava što je zadruga, kako je osnovati i koje su koristi od nje. Brošura je dostupna i na stranicama županije. Osječko-baranjska županije je prva u Hrvatskoj po broju zadruga – ukupno ih je 78. Neke od njih su sufinancirane sa 30,000 do 500,000 kuna od strane županije sa ciljem da pomaganja “udruživanja”.

Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 13.10.2006.

GMO riža iz SAD-a

GMO riža iz SAD-aEuropska komisija je pronašla 33 genetski modificirana uzorka među 152 uzorka riže uvežene iz SAD-a. Kako vrijedi zabrana uvoza, uzgoja i prodaje GMO hrane u EU, riža je povučena sa tržišta. Komisija je također zatražila od vlada država EU da inteziviraju testiranje riže na domaćem tržištu i da je što prije izvjeste o rezultatima. Nekoliko ekoloških udruga tvrdi da se genetski modificirana riža uvozi i iz Kine pa je Komisija i od nje zatražila da dostavi više informacija o izvozu riže. Baš Kina i Indija, kao glavni proizvođači i konzumenti riže, imaju najviše koristi od njene genetske modifikacije.

Izvor:Glas Slavonije

Objavljena: 11.10.2006.

Stabilizirana prodaja domaće jabuke

Stabilizirana prodaja domaće jabukeBerba jabuka je u punom jeku i nastavlja se subvencionirani otkup jabuka. Ministarstvo poljoprivrede je raspisalo natječaj za subvencioniranje troškova otkupa i skladištenja jabuka prve klasu u iznosu od 40 lipa po kilogramu za svakog otkupljivača koji ponudi proizvođaču više od 2.2 kune po kilogramu. Ukupna subvencionirana količina je 18000 tona, a minimalna količina za koju će se otkup subvencionirati je 500 tona. Subvencioniri otkup traje do 10. studenog.
Uz jabuke, subvencionirati će se i otkup domaće mandarine. Subvencionirati će se otkup 26.000 tona mandarina sa 0,5 kuna po kilogramu. Subvencionirani otkup mandarina zavrašava 24. prosinca.

Izvor: Glas Slavonije

Objavljena: 11.10.2006.

7000 svinja ne smiju iz obora

7000 svinja ne smiju iz oboraZbog svinjske kuge, koja se u rujnu pojavila u Slavoniji, zabranjena je prodaja svinja u svim područjima udaljenima do 7 kilometara od žarišta. Tako osim u žarištima, svinje se ne smiju prodavati u općinama: Trpinja, Borovo, Nuštar, Bogdanovci, Tordinci, Markušica, Tompojevci, Lovas, Negoslavci i gradu Vukovaru. Zbog toga će 7000 svinja ostati u oboru. Ova mjera je na snazi do daljnjega i nema naznaka kad bi mogla biti ukinuta. Za sada je dogovoren samo interventni otkupa sa mesnom industrijom Pivac, ali samo 250 svinja.

Izvor:Glas Slavonije

Objavljena: 7.10.2006.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Popularne destinacije
 
Back with a fresh collection of seasonal sportswear, Ashley Marc Hovelle returns for Spring/Summer 2016 with his Win|Lose lookbook.NIKE AIR FOAMPOSITE ONE Shot on the streets of Berlin with the brand’NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURESs now unmistakable model, Blaise Osa Yalekhue,MBT KIFUNDO MEN center stage,AIR JORDAN 3.5 MEN the new collection was reportedly inspired by seminal ’90s b-ball flick White Men Can’MBT KISUMUt Jump. Channeling the spirit of sporting competition — alongside Woody Harrelson’s garish shorts — the range of easy-to-rock sweaters,ADIDAS ORIGINALS TUBULAR SHADOW T-shirts and shorts alternates between simple monochrome typography and bold,Clarks Originals Schuhe floral screen-printing, playing on the theme of Win vs.MBT TARIKI MEN Lose. All items are fashioned from premium cotton jersey fabric,AIR JORDAN 2 MEN made in Portugal and screen-printed in factories working with some of the world’s most prestigious fashion houses.NIKE CLASSIC CORTEZ NYLON All pieces are available to purchase now via the AMH online shop. Shop Now Meanwhile, check out AMH’s striking Fall/Winter 2015 lookbook. Photographer: Kyra Sophie Model: Blaise Osa Yalekhue .